Op zo'n 20 km afstand stroomt de Dordogne met gelegenheid tot kanovaren en boottochten.

Op 20 minuten wandelafstand ligt Plum Village, het bewijs dat deze streek sterk bijdraagt aan ontspanning en het tot rust komen. 

Vanaf het terras en het zwembad kunt u genieten van het schitterende uitzicht over de vallei, met wijngaarden en zonnebloemen.

Onze vakantiehuizen liggen vlakbij Loubes, een dorp in het departement Lot-et-Garonne (regio Aquitaine, Zuid-West Frankrijk). Het dorp is omringd door wijngaarden, zonnebloemvelden, boomgroepen en akkers in een heuvelachtig landschap met prachtige vergezichten. Drie departmenten grenzen hier aan elkaar:

  1. Het departement Dordogne, bekend om de gelijknamige rivier, de vele grotten en spelonken en de eindeloze bossen. In de 'gouden driehoek' van Perigueux, Sarlat en Bergerac liggen veel bezienswaardigheden, zoals Les Eyzies de Tayac, één van de meest bezochte dorpen van Frankrijk. De prehistorie heeft daar veel sporen achtergelaten, zoals de eerste vindplaats van de Cro Magnon, een voorouder van de Homo Sapiens. Bergerac, op 28 km van Loubes aan de Dordogne, is een populair toeristenoord en is het centrum van het gelijknamige wijngebied.
  2. Het department Gironde, het grootste departement van Frankrijk met bekende plaatsen als Bordeaux (87 km), Saint-Emillion (bekend om de wijnen, 50 km) en dichtbij Ste Foy la Grande (17 km)
  3. Het departement Lot-et-Garonne, ook wel genoemd  'het Toscane van Frankrijk' vanwege de heldere lichtval. beschreven door de  Franse schrijver Stendhal : La vallée du Lot et de la Garonne a plus de luminosités, plus de richesses que le ciel de Toscane et de l'Italie". In en om dit departement ligt een groot aantal bastiden (o.a. Monflanquin, Eymet), versterkte plaatsen die tijdens de 100-jarige oorlog zijn gebouwd.

Loubes-Bernac is daarom een uitstekende uitvalsbasis voor allerlei activiteiten, zowel op het sportieve vlak, als ook op culinair, wijn en cultureel gebied.

Klik hier voor uitgebreide informatie door ons verzameld.

De websites van BergeracPays du Duras en Lot-et-Garonne bieden uitgebreide en actuele informatie.